DOLAR 32,3206 0.21%
EURO 35,0869 -0.15%
ALTIN 2.279,630,10
BITCOIN 22819091,47%
Denizli
23°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Mustafa Aslan Kimdir

ABONE OL
Haziran 8, 2022 15:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemiz, doğal güzellikleri ve benzersiz iklim örtüsüyle dünyanın en eşsiz köşelerinden birisidir. Elbette, sahip olduğumuz doğal güzellikleri korumak ve bunlara sahip çıkmak da öncelikle bu güzelliklerin farkına varmayı gerektirir. En azından, yaban hayatı fotoğrafçısı Mustafa Aslan buna inanıyor. 6 yıldır yaban hayatı fotoğrafçılığı ile ilgilenen ve ülkemizin doğal güzelliklerini gözler önüne sermeye, bu vasıtayla da sahip olduğumuz güzelliklerin korunmasını teşvik etmeyi amaçlayan Mustafa Aslan; şimdiye kadar açtığı 2 kişisel sergi ile de adını duyurmayı başardı. Aslan’ın, Sivas Atatürk Kongre Müzesi’nde, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü’nde açtığı 35 fotoğraflık sergi ise şehrin insanlarını yaban hayatı ile tanıştırmada oynadığı rol sayesinde büyük takdir toplamıştı.

Instagram’da @naturaegeek kullanıcı adıyla çektiği fotoğrafları yayımlayan Aslan, iki ayrı üniversitede eğitimine devam etmektedir. Cumhuriyet Üniversitesi’nde Mimarlık okuyan Aslan, bir yandan da Anadolu Üniversitesi’nde Veteriner Sağlık bölümünde eğitim almakta. Aslan, çektiği fotoğraflar ile bir farkındalık yaratıp, ülkemiz insanının yaban hayatı ile daha sıkı bir ilişki kurmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Mustafa Aslan, giriştiği birbirinden güzel projeler ile de ön plana çıkıyor. Şimdiye kadar çok sayıda memeli türünü fotoğraflamayı başaran Aslan; ayı, vaşak ve kurt gibi pek çok vahşi hayvanı da doğal yaşam alanlarında fotoğraflamayı başardı. Aslan, bu hayvanları fotoğraflamanın kolay iş olmadığını ve ciddi emek gerektirdiğini de belirtiyor. İki yılını tamamen vaşaklara ayırdığını ve bu süreçte 18 vaşak görüntülemeyi başardığını, bu ender görülen hayvanı görüntülemenin ise tam bir sabır ve emek işi olduğunu söylüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r